„Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt.” Fil 4.6

Ezzel az újszövetségi igével a szívükben serénykedtek Aknaszlatinán, a román határ mentén karitászunk munkatársai.

A „Szent Család” karitász csoport tagjai aktívan nyújtottak segítő kezet Ukrajna forró pontjairól érkező menekülteknek. Finom, meleg ebédet főztek, élelmiszercsomagokat készítettek. Édességgel örvendeztették meg a gyerekeket és higiéniás termékekkel az anyukákat.

A munkácsi „Szent Erzsébet” karitász csoport napja az „Imádkozzál és dolgozzál” jelmondat ritmusában telt. Két megtömött kisbusszal indultak útnak Rátra, ahol az önkormányzattal és a református gyülekezettel együttműködve a helybeli óvodába - ahol jelenleg 30, Kijevből és Harkovból érkezett menekült él - vittek élelmiszert, tisztítószert, ruhát, játékot, pelenkát, takarót.

Útba ejtették a gálocsi idősek otthonát is (korábbi beszámolónkban már említettük, hogy ott is tartózkodnak menekült családok), ahol négy ágyra és egyéb használati cikkekre volt szükség. Befogadott embertársaink hálásak és örülnek, ha segíthetnek. A szállításnál az egyikük sofőrködött, a pakolásánál pedig nagy jól jött erős kezük.